marektitifko

Dnes varí majster SR v kulturistike!

Sledovať dvojnásobného majstra SR v kulturistike pri príprave jedla je celkom zaujímavý zážitok. Zvlášť tá časť, ako si dáva záležať na každom detaile, k jedlu sa správa priateľsky a teší sa na to, ako si ho bude môcť v pokoji vychutnať. Najprv však treba všetko pekne a po poriadku pripraviť, odvážiť, načasovať, presne tak, ako pri cvičení a potom na pódiu.. Keď sa medzi tým, ako si pripravuje tortilu, či ovsené vločky ešte aj dobre porozprávate,  jedlo hneď o niečo lepšie chutí.

 

Marek, pekný deň prajeme a gratulujeme k honoru Športovec mesiaca apríl 2018! Ako sa máte v tomto období?

Ahoj Kysucký šport, zdravím všetkých! Veľmi pekne ďakujem za toto ocenenie. Vážim si to. Aktuálne si užívam zaslúžený oddych. Po 15-týždňovej súťažnej diéte, ktorú som absolvoval pred mojimi prvými súťažami, si to celkom užívam. (úsmev) Doprial som si dobre jedlo a oddych v kruhu mojej rodinou.

22339197_460722247675337_3345433175379956053_oAko vyzerá váš bežný deň?

Môj deň vyzerá tak, že sa ráno zobudím, urobím si raňajky, zbalím jedlo na celý deň do mojej „kabelky“ 😉 a idem do „Riecky Relax and Fitness“, kde trávim väčšinu svojho dňa. Hneď po súťaži som opäť v pracovnom tempe a na plno sa venujem mojim klientom.

Čo vás čaká po senzačnom vstupe na slovenské pódia klasickej kulturistiky?

Aktuálne mám už po sezóne, ale pre mňa sa úplne neskončila. Chcem sa totiž naplno pustiť do objemovej prípravy, aby som bol omnoho lepší a nabral viac svalov, ako som mal toho roku!

O športe a kulturistike zvlášť, sa hovorí, že nerozhoduje len tvrdý tréning, ale aj správna strava

Áno, je to tak. Môžete podať maximum v posilke, ale ak telo nedostane dostatok a včas tie správne živiny, neuspejete.

31381184_475355679545327_3491402949555388416_nČo by ste nám pripravili na raňajky, či obed?

My odlišujeme obdobia na súťažné a mimosúťažné. Momentálne som v objemovej príprave a tak moje raňajky si urobím plnené Multicereálne croasanty.

Najprv si pripravím 2 multicereálne croasanty, ktoré si rozkrojím, na spodok dám dva plátky 30% eidamu. Ugrilujem 2 plátky schwarzwalskej šunky a upečiem dve volské oká.

K týmto plneným croasantom si ešte robím ovsenú kašu, ktorá sa skladá zo 100g ovsených vločiek uvarených vo vode. Po uvarení pridám biely jogurt a dochucujem podľa chuti arašidovým maslom, alebo bez kalorickým topingom. Doplním čerstvé ovocie ako napríklad banán a čučoriedky. A jasne že nesmie chýbať  3dcl 100% pomarančového džúsu, môj obľúbený nápoj 😉

Ako sa cítite s odstupom času a dvoma zlatými medailami z vrcholového podujatia?

Predsa len, majster Slovenska medzi mužmi a zároveň aj medzi juniormi už má istú zodpovednosť. Cítim záväzok k sebe a svojmu tímu, aby som o rok bol čo najlepší a potvrdil svoj vstup do kulturistiky obhajobou titulu.

Majstrovstvá Slovenska boli kvalifikáciou na Európu. Po tejto stránke sa niečo udialo?

Skontaktovali sme sa s reprezentačným trénerom, ktorý ma pozval na osobne stretnutie čo ma veľmi potešilo. Aj preto začínam s prípravou skôr, nakoľko sa chcem pred ním prezentovať ako cieľavedomý pretekár. Poviem to na rovinu:  Chcem vyzerať výborne!

31390435_475030759577819_285253950930681856_nMedzi nami, tie raňajky vyzerajú aj chutia výborne. Čo zvyknete jedávať na obed?

Zvyknem si robievať klasiku: ryža a mäso (ako kulturista), alebo, keď mám čas si urobím niečo chutnejšie, napríklad Multicereálne tortily.

Potrebujeme: multicereálne tortily, plnené dvoma plátkami 30 % eidamu, na ktorý pridáme ugrilovanú zeleninu v zložení jarná cibulka, šampióny, sušené paradajky, olivy,kukuricu. Na panvici som si zvlášť ugriloval kuracie prsia a tie som poukladal na vrch. Celé ti to zabalím a chutný obed je na svete!

Výborne to chutí! Marekovi ďakujeme za výborné tipy na dobré jedlo a všetkým želáme dobrú chuť!

KYSUCKÝ ŠPORT